2 Mayıs 2013 Perşembe

Minecraft Oyna

Oyunlar çocuk genç ya da yetişkin olun her zaman vazgeçemediğimiz aktivitelerimiz arasındandır. 
Teknolojini de ilerlemesiyle birlikte artık internet üzerinden tekli veya çoklu olarak dilediğimiz oyunu oynayabiliriz. İster zeka oyunları ya da savaş oyunları ister mantık geliştirme ya da strateji oyunları kendi türünde oyun sevenlerin bulmakta zorlanmayacağı oyun türleri mevcuttur. Zeka oyunlarını oynamayı sevenler arasında popülerliğini giderek artan oyunlardan bir tanesi de Minecraft’tır. Minecraft oyunu temel olarak desenli küplerle inşat yapmanızı sağlayan düşünme gücünüzü geliştiren bir oyundur. Bu program Markus Notch Persson tarafından programlanmıştır. Marcus Person Minecraft’ı programlamak için Dwarf Fortress RollerCoaster Tycoon ve Dungeon Keeper  gibi oyunları ilham alarak işe başlamıştır. Minecraft 16 Mayıs 200’da halka arzından bir hafta önce yazılmıştır.

Sürekli olarak güncellenen bu oyunun popülerliği giderek artmaktadır. Henüz yapımının başındayken bir yıl içerisinde 1.000.000 aktif oyuncuya 300.000 kayıtlı üyeye ulaşmıştı. Minecraft alanında çok daha iyi grafiklere sahip oyunlar olmasına rağmen kayıtlı oyuncularından oldukça iyi bir gelir kazanmıştır. Minecraft’ta oynarken gizemli dünyaları keşfedecek ve canavarlarla karşılaşacaksınız. Minecraft oyunu temelinde evinizin temelinden her şeyini baştan aşağı oluşturup kırıp ve tekrar yapma olanağını sunmaktadır. Oyuna başladığınızda boş bir araziye sahipken arazinizi kazıp temel atıp kendi evinizi inşa etmeye olanak sağlıyor. Kurulduğu günden bu yana sürekli olarak geliştirilen Minecraft Oyna programcısının da yüzünü güldürmeyi başarmıştır.

Sürekli olarak yazılımın güncellenmesiyle kullanıcıları giderek artmaktadır. Minecraft oyunu sevenlerin de bilgisayarında kurup oynamaları için Minecraft indirme yeterlidir. Minecraft’ı aynı zamanda Mainecraft resmi sitesinde yer alan Minecraft indir butonundan da ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ayrıca oyunu bir kere bilgisayarınızda güncellemesini yaptıktan sonra Minecraft’ı internet bağlantısı olmadan da oynayabilirsiniz.